top of page

Siberische Kat

De Siberische Boskat, ook wel Siberische kat genoemd is oorspronkelijk afkomstig uit Rusland.
De Siberische Kat is een sociaal dier richting mensen en andere dieren, zo kan hij goed omgaan met kinderen en huisdieren zoals een konijn of hond.

Huisvesting

Wanneer je een kat in huis haalt zijn er een paar punten belangrijk :

1. Katten houden van van hoogtes probeer het daarom zo natuurlijk mogelijk voor hun te maken denk hierbij aan krabpaal, klimmuren en boomstammen.

2. Zorg dat je kat genoeg ruimte heeft om te slapen , spelen en krabben.

3. Een goede hygiene is zeer essentieel denk hierbij aan het schoonmaken van de voerbakjes , water , ruimtes en toebehoren.

4. Ontwormen is zeer belangrijk 3-4 keer per jaar is voldoende. Dit om te voorkomen dat u kat parasieten , wormen of virussen oplopen.

5. Kat ontvlooien indien nodig.

6. Betrek u kat bij alle nieuwe situaties in huis denk hierbij aan , nieuwe dieren , gezinsuitbreiding en nieuwe mensen.

7. Een goede voeding is zeer belangrijk voor de groei , energie en voedingsbehoefte.

8. Zoals jullie gezien hebben staat de Sibeer mede bekend om zijn prachtige volle vacht. Verwen ze daarom af en toe met een kam of borstel.
 

Cat Staring Out of Window

Vacht verzorging

De Siberische boskat is een kattenras met een hele dikke vacht. Deze vacht heeft wel verzorging nodig. In onze Cattery nemen wij een dag in de week om alle katten te kammen en te controleren op klitten.
Klitten zijn niet fijn voor de kat, op den duur wordt het alleen maar erger en krijgt de kat hier last van. Probeer daarom de kat te kammen en te borstelen. indien er klitten aanwezig zijn probeer je deze te
Verwijderen. Hier heb je speciale kammetjes voor, ga nooit met een scheerapparaat de vacht scheren als je dit nooit gedaan hebt , de kat heeft namelijk een hele dunne huid.

Cat Feeding

Voeding

Zonder voedingstoffen kan je lichaam niet functioneren of zich ontwikkelen. Dit geldt ook bij het lichaam van je kat. Het is dan ook super belangrijk dat ze voldoende van deze voedingstoffen binnenkrijgen. Maar welke voedingstoffen zijn belangrijk, en hoe zorg je dat jouw kat voldoende binnenkrijgt ?
De basis ligt bij een goede uitgebalanceerde voeding met rijk aan :

Vitamines : deze zijn goed voor het hele lichaam

Mineralen : voor sterke botten en tanden

Eiwitten : geven kracht en energie

Essentiële vetzuren : gezonde huid en vacht.

Laat je goed informeren over de voedingslijnen die je kunt voeren aan jouw kat.


 

Cat and Food
bottom of page